США вважають найкривавішим останній місяць у майже трирічній війні в Україні, - Politico

США вважають найкривавішим останній місяць у майже трирічній війні в Україні, - Politico

Офіційні особи США вважають, що за останні тижні росія досягла повільних і стабільних успіхів проти України, але дорогою ціною — це був найкривавіший місяць у майже трирічній війні.

Про це пише Politico, цитуючи американських офіційних осіб.

Втрати внаслідок наступальних дій на Донбасі збільшили загальну кількість загиблих і поранених у Росії до понад 600 тис. осіб, повідомили виданню анонімні чиновники, які інформують журналістів у Пентагоні про хід війни.

За оцінкою втрат — це більш ніж у 40 разів перевищує втрати росії під час її десятирічного вторгнення в Афганістан у 1990-х роках. 

Один із чиновників сказав Politico, що "невтомні та криваві перемоги тривають поблизу міста Покровськ на Донбасі, головного транспортного вузла для передових українських сил". 

"Здобутки росії були найбільш стійкими та значними з моменту її першого вторгнення в лютому 2022 року, і Москва, схоже, робить ставку на те, що і втрати є стійкими, принаймні в короткостроковій перспективі", - пише видання.

"Вони намагалися подолати [українські] вогні масованим маневром", - сказав один з військових. "Якщо подивитися на виступ навколо Покровська, кількість російських військ там вражає. Це десятки тисяч сил, які вони вклали в цю дуже маленьку територію. Як ви знаєте, коли ви маєте стільки сил на дуже маленькій території … це цільове "середовище" для українців".

"Український уряд поспішно направив війська, щоб заповнити прогалини на своїх лініях фронту, але продовжував відступати з літа, не в змозі повністю протистояти російським нападам", - нагадує видання.

Також вони пише, що було певне занепокоєння, що тисячі військових, які Україна перекинула в Курську область росії з серпня, призведуть до нестачі в інших областях.

"Але військовий чиновник сказав, що аналітики вважають, що Україна може продовжувати боротьбу всередині росії протягом місяців, перш ніж росіяни зможуть повністю організувати відповідь", - наголошується у статті.