У Deepstate заявили про розстріл українських військових росіянами

У Deepstate заявили про розстріл українських військових росіянами

Російські військові розстріляли 9 полонених українців бійців на території Курської області.

Про це йдеться у дописі Deepstate.

"Кацапські виродки вчергове порушили правила та звичаї ведення війни — розстріляно 9 українських військових на Курщині", - заявили аналітики.

Зазначено, що інформація була отримана від джерел у 1 ОТБр.

Так стало відомо, що окупанти у четвер, 10 жовтня, розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях.

"Додаткові деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися", - пояснили ситуацію експерти.

Зокрема у Deepstate розповіли, що ситуація на Курщині "не така радісна". Сили Оборони України наразі проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене вкрай важко.

"Ми обговорили дану ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках. Екіпажам БПЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою", - резюмували аналітики.

Водночас омбудсман, уповноваженний ВР з прав людини заявив, що такі  дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Він повідомив, що вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян.

"Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини!", - наголосив Лубінець.