Німеччина не планує надалі передавати Україні важку техніку - BILD

Німеччина не планує надалі передавати Україні важку техніку - BILD

Німеччина більше не планує передавати Україні важку техніку та не вірить у те, що контрнаступ можливий найближчим часом.

Про це пише BILD.

Зазначено, що президент України Володимир Зеленський провів тур Європою з пропозицією "плану перемоги", прагнучи отримати термінову підтримку у боротьбі з росією. Однак, за даними BILD, без допомоги західних країн реалізувати цей план буде складно.

Видання пише, що Зеленський висунув дві основні вимоги, зокрема канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Йдеться про дозвіл використовувати західну зброю проти стратегічних цілей у рф. Тому для цього український лідер наполягає на постачаннях далекобійної зброї:

  • Storm Shadow із Великобританії;
  • Scalp EG із Франції;
  • Taurus із Німеччини.

Крім того, йде мова про прискорений процес вступу до НАТО (зкорема про гарантії безпеки щодо Росії).

За даними BILD, ці вимоги у Берліні сприйняли "без ентузіазму". Так Шольц не сказав однозначне "ні", але й позитивної відповіді не надав.

Також підкреслюється, що ситуація погіршилася для Зеленського, коли президент США Джо Байден скасував заплановану на ці вихідні зустріч із військової підтримки України у німецькому Рамштайні. Офіційною причиною є ураган "Мілтон".

Однак, як кажуть джерела BILD, це лише привід. Байден нібито не хоче більше коментувати війну росії проти України перед виборами, які відбудуться у США вже 5 листопада.

"Жодних нових заяв, жодної нової допомоги", - такою є думка військового блогера German Aid To Ukraine, який документує всю німецьку військову допомогу для України.

Також у виданні зазначають, що у Міністерстві оборони Німеччини не вважають, що Україна найближчим часом зможе розпочати наступ для деокупації територій.

До того ж стало відомо, що Бундесвер більше не передаватиме Україні "велику техніку".

"Таким чином, після відправки 18 танків Leopard 2 подальших поставок не буде, хоча Бундесвер має в наявності близько 300 таких танків. Те саме стосується й інших видів техніки — бойових машин піхоти, бронетранспортерів, самохідних гаубиць та інших", - йдеться у дописі.