“Скоріше за все опалювальний сезон буде лише в приватному секторі”, – Лисогор про ситуацію на окупованій Луганщині

“Скоріше за все опалювальний сезон буде лише в приватному секторі”, – Лисогор про ситуацію на окупованій Луганщині

На окупованій у 2022 році території Луганської області спостерігаються проблеми з опаленням, водою, електрикою та медициною.

Про це в ефірі ICTV розповів керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За словами Лисогора, ситуація там загалом критична. Якщо влітку основною проблемою була екологічна і соціальна, тому що сміття не вивозилося, то наразі нагальною є проблема з опаленням.

“По опаленню дуже велика проблема. Не зважаючи на те, що повідомляла окупаційна влада, що вона проводила якусь роботу і доповіла станом на зараз про 95% виконання підготовчих робіт до опалювального сезону, однак ми бачимо й отримуємо інформацію, що скоріше за все опалювальний сезон буде лише в приватному секторі, де люди самі, вишукуючи засоби, будуть топити буржуйки. Тому що найбільша частина не підключена. Така ж, власне кажучи, ситуація й по воді, й по перебоях з електроенергією”, – розповів керівник ЛОВА.

Він підкреслив, що найбільше викликає занепокоєння ситуація по медичних працівникам і медичному реагуванню.

Лисогор навів приклад окупованого Сіверськодонецька, в якому допомогу людям надають лише два медичних працівники.

“В аптеках за притомні кошти якісних ліків також немає. Це є основною проблемою, тому що люди зараз сезонно почнуть хворіти”, – підсумував він.

Нагадаємо, раніше керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко повідомляв, що у містах Сіверськодонецького району, крім Сіверськодонецька, централізованого опалення знов не очікується. У Сіверськодонецьку – теж проблеми з підготовкою.