CNN показав, як фахівці ГУР запускали дрони "Лютій" по цілям в росії (ФОТО)

CNN показав, як фахівці ГУР запускали дрони "Лютій" по цілям в росії (ФОТО)

CNN отримав безпрецедентний ексклюзивний доступ до одного з підрозділів українських безпілотних систем далекого радіусу дії, що входить до складу ГУР. Його учасники називають себе підрозділом БПЛА великої дальності.

Під запис з CNN дозволили говорити лише двом особам, і то лише за позивними: командиру ГУР ДБП Сержу та командиру підрозділу Вектору, пише видання.

Серж сказав, що він особисто контролював понад 500 атак безпілотників далекої дії на територію росії з моменту її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

CNN провів два дні, подорожуючи країною з підрозділом безпілотників, коли він готувався запустити понад 100 безпілотників у ніч на 29 вересня по цілям в росії. CNN не розголошує місцезнаходження відвіданих сайтів з міркувань оперативної безпеки.

За словами українців, їх ціль: склад боєприпасів, а саме вагони потяга, які стоять всередині депо, завантажені нещодавно доставленими іранськими ракетами на околиці села Котлубань у Волгоградській області. Це супутниковий знімок складу боєприпасів у Котублані, зроблений 4 серпня 2024 року.

Одним із основних дронів для виконання подібних місій став БПЛА "Лютій".

Фахівці зазначили, що "Лютого" можна запрограмувати більш ніж на тисячу різних маршрутних точок для маневрування від російської ПВО.

Нагадаємо, у ніч проти 29 вересня у Волгоградській області росії атакували арсенал "Котлубань", здійнялася пожежа. Згодом на оприлюднених супутникових знімках було помітно, що по території самого арсеналу влучань не було.