В Україну з полону повернули 95 захисників

В Україну з полону повернули 95 захисників

Координаційний штаб провів 58-й обмін військовополоненими, завдяки якому додому повернулися ще 95 захисників України.

Про це повідомляє Координаційний штаб.

"У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням Президента України з ворожого полону сьогодні вдалося звільнити ще 95 українських Захисників", - йдеться у дописі.

Зазначено, що собливість цього обміну полягає в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені":

  • 28 – до тривалих термінів;
  • 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

Так серед звільнених з полону сьогодні нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Президент України Володимир Зеленський написав, що  йдеться про воїнів, які захищали Маріуполь і "Азовсталь", Донеччину, Луганщину, Харківщину, Київщину, Чернігівщину, Херсонщину.

"Кожного разу, коли Україна рятує своїх людей із російського полону, ми наближаємо день, коли свобода буде повернута всім, хто перебуває в російській неволі", - заявив український лідер.

Водночас командир бригади "Азов" Денис "Редіс" Прокопенко зазначив, що під час цього обміну військовополоненими, додому повернулися 34 військовослужбовці "Азову", які боронили Маріуполь.

"Ці воїни 86 днів обороняли Маріуполь, за наказом вийшли з території «Азовсталі» та провели у російському полоні два з половиною роки. Завдяки бійцям Маріупольського гарнізону, Україна витримала перший удар навесні 2022 року", - розповів він.