ЛОВА: рубіжан можуть затримати за виклик «швидкої» вночі, на Луганщині збільшилася пропаганда серед дітей

ЛОВА: рубіжан можуть затримати за виклик «швидкої» вночі, на Луганщині збільшилася пропаганда серед дітей

У Рубіжному виклик «швидкої» вночі загрожує арештом. У самопроголошеній «лнр» за рік провели понад 1200 заходів із пропагандою підвищення показників народжуваності.

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

Так, нещодавно окупанти дозволили жителям Рубіжного викликати лікарів «швидкої» за допомоги чотирьох таксофонів, бо мобільний зв’язок в місті відсутній.

«Але із проблемами місцеві зіткнулися вже у перші дні. Бо ввечері й вночі в населеному пункті діє комендантська година. Затриманим у цей час загрожує щонайменше штраф та затримання. Доводиться або ризикувати, або чекати надання екстреної медичної допомоги до ранку», – зазначили у ЛОВА.

Також в адміністрації повідомили, що упродовж 2024 року у самопроголошеній «лнр» провели понад 1200 заходів із пропагандою підвищення показників народжуваності й виховання послуху. Програма передусім охоплює заклади освіти – школи, позашкільні установи, виші. З 1 вересня ця тема обговорюється, зокрема, на уроках «родинознавства».

«Загалом, від початку навчального року 2024-2025 кількість таких заходів лише зростає. Бо кожна школа отримала план організувати по 218 пропагандистських зустрічей і бесід», – підсумували у ЛОВА.

Нагадаємо, Луганська ОВА повідомляла, що в окупованому Рубіжному критична ситуація з лікарями – приймають до п’яти осіб на день. Діти з самопроголошеної “лнр” проходять військовий вишкіл у кузбасі.