Сирський у Курській області: "Ситуація залишається під контролем ЗСУ"

Сирський у Курській області: "Ситуація залишається під контролем ЗСУ"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що працював у військових частинах та підрозділах, які діють на Сумщині та у Курській області рф.

Про це йдеться у його заяві у Telegram.

Сирський стверджує, що незважаючи на всі спроби армії рф перехопити ініціативу, ситуація залишається під контролем ЗСУ.

"Провів роботу безпосередньо на командних пунктах бригад. Заслухав командирів бригад та їх пропозиції щодо подальших дій, надав допомогу в вирішенні проблемних питань. Враховуючи оцінку обстановки, прийняв низку рішень спрямованих на упередження дій ворога та завдання йому максимальних втрат", - заявив Сирський.

Водночас ISW повідомляє, що російські війська нещодавно просунулися в межах основного українського виступу в Курській області та продовжили бої в цьому районі 19 жовтня.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Руської Конопельки (на схід від Суджі). Російські мілблогери стверджували, що підрозділи російської 106-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) захопили та очистили Любимівку (на південний схід від Коренево), а російські війська захопили Леонідово (на південний схід від Коренево) і просуваються до Малої Локні та Вікторівки (обидва на південний схід від Коренево)", - йдеться у звіті.