Лисичанськ в окупації: води немає у понад половини міста, для заміни батарей вскривають квартири

Лисичанськ в окупації: води немає у понад половини міста, для заміни батарей вскривають квартири

60% населення окупованого Лисичанська має потребу у воді. До подачі опалення у місті підготували 52 житлових будинки.

Про це йдеться у репортажі одного з окупаційних змі.

Як розповіли пропагандисти, наразі питну воду містянам підвозять на водовозках. Її машини набирають на водозаборі, де час від часу вимикається електроенергія, і тоді кількість рейсів доводиться скорочувати.

Також у місті нібито триває підготовка до опалювального сезону. Представники окупаційної влади запевняють, що вперше за роки окупації він має розпочатися вчасно.

У репортажі пропагандисти стверджують, що “тепловий контур” у пошкоджених обстрілами будинках “закривають” ремонтники з татарстану. Окупанти на відео визнають, що для цього їм доводиться вскривати порожні квартири за участю “муніципальної комісії”. Допомогу надають і місцеві жителі: вони розповідають, у кого від яких квартир є ключі.

  

Водночас остаточна кількість будинків, де систему опалення нібито відремонтували, незрозуміла. Авторка сюжету каже, що “52 житлових будинки в Лисичанську сьогодні до подачі опалення вже готові”. Проте минулого року у жовтні окупаційні ресурси звітували, що у Лисичанську до холодів підготували 50 багатоквартирних житлових будинків, а ще на 16 ведуться роботи.

Зазначимо, що до окупації у Лисичанську тепло подавали у 337 багатоповерхівок. Саме напередодні вторгнення рф у місті планували розпочати програму децентралізації опалення.

Раніше начальник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко наголошував, що в окупованих містах Сіверськодонецького району, крім Сіверськодонецька, централізованого опалення знов не очікується. У Сіверськодонецьку – теж проблеми з підготовкою.