Кабмін призначив повторну перевірку на критичність підприємств, що можуть бронювати працівників

Кабмін призначив повторну перевірку на критичність підприємств, що можуть бронювати працівників

Кабмін вніс зміни до порядку визначення критичності підприємств, установ та організацій, що мають право на бронювання працівників і увів додаткові перевірки відповідності критеріями.

Про це йдеться у постанові від 22 жовтня.

Порядок визнаення критичності підприємств доповнили додатковим пунктом 6-1 про те, що орган, який прийняв рішення про визначення підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки у разі потреби проводить перевірку відповідності підприємства критеріям критичної важливостя.

Зазначається, що перевірка може проходити протягом діяльності підприємства, установи, організації з дати прийняття рішення про визначення їх критично важливими.

У постанові йдеться, щоа результатами проведеної перевірки орган приймає одне з таких рішень:

  • про невідповідність підприємства, установи, організації критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, а також скасовує їх статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період;
  • про відповідність підприємства, установи, організації критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, і визначення їх критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Нагадаємо, 9 жовтня стало відомо, що Уряд протокольним рішенням "з окремих питань" доручив ТЦК спільно з держадміністраціями провести аудит прийнятих рішень про визначення підприємств критично важливими.

Відповідний аудит до 15 листопада ТЦК буде проводити стосовно тих підприємств, статус яких визначали комісії, утворені обласними державними адміністраціями, КМДА та військовими адміністраціями. Для цього адміністрації повинні включити у свої комісії керівників обласних ТЦК або їх заступників.

Також уряд призупинив бронюванн працівників на порталі "Дія" до 15 листопада.

Далі, як повідомляє "Судово-юридична газета", у мінекономіки буде 5 днів – до 20 листопада, аби узагальнити інформацію цього аудиту і з урахуванням результатів бронювання військовозобов’язаних проінформувати Кабмін.

Протокольне рішення уряду передбачає можливість анулювання військовозобов’язаним відстрочок від призову у разі виявлення фактів необгрунтованого бронювання.