"США повинні розглянути "прямі воєнні дії", якщо війська КНДР увійдуть в Україну", - голова комітету розвідки у Конгресі

"США повинні розглянути "прямі воєнні дії", якщо війська КНДР увійдуть в Україну", - голова комітету розвідки у Конгресі

Голова Комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер заявив, що США повинні розглянути можливість вжиття "прямих воєнних дій", якщо північнокорейські війська вступлять у війну в Україні на боці рф.

Газета The Hill пише, що Тернер закликав адміністрацію Байдена окреслити "червоні лінії".

"Адміністрація Байдена-Гарріс повинна чітко дати зрозуміти, що вступ північнокорейських військ у цей конфлікт є червоною лінією для Сполучених Штатів", — сказав Тернер у заяві.

"Якщо війська Північної Кореї вторгнуться на суверенну територію України, Сполученим Штатам необхідно серйозно розглянути питання про вжиття прямих військових дій проти військ Північної Кореї", — додав він.

Нагадаємо, у Білому Домі та Пентагоні підтвердили дані розвідки Південної Кореї і України.

З початку до середини жовтня Північна Корея перекинула щонайменше 3000 солдатів на схід росії до міста Владивосток.

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі повідомив, що потім солдати КНДР вирушили на три військові об’єкти на сході росії, де вони проходять базову бойову підготовку.

Він додав, що США "ще не знають, чи вступлять ці солдати в бій разом з російськими військовими", проте зазанчив, що після завершення навчання солдати зможуть вирушити на захід росії, а потім вступити в бойові дії проти українських військових.

За інформацією Південної Кореї, КНДР відправила до рф загалом приблизно 10 тис. військових, розгортання яких, як очікується, завершиться до грудня. Також росія крім військових, завербувала велику кількість перекладачів для північнокорейських солдатів, одночасно навчаючи їх користуватися військовою технікою, такою як безпілотники.