Отримали підозри організаторки псевдоголосувань в окупованих містах Луганщини

Отримали підозри організаторки псевдоголосувань в окупованих містах Луганщини

СБУ повідомила про підозру шістьом організаторкам “виборів” президента рф на окупованій Луганщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк. 

Зазначається, що на підставі зібраної доказової бази жінкам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Фігурантками є “голова територіальної виборчої комісії” у Сокологірську (Первомайськ) та п’ятеро “членів виборчих комісій”, сформованих окупантами у Сватовому, Білокуракиному та Айдарі (Новопсков).

Слідство встановило, що у березні 2024 року ці особи добровільно провели організаційну роботу з підготовки “виборів” президента рф у населених пунктах Луганської області.

“Вони забезпечили роботу виборчих дільниць, складали списки виборців, видавали бюлетені та агітаційні листівки, рахували голоси, готували протоколи із заздалегідь відомим результатом”, - йдеться у повідомленні. 

Як наголосили в СБУ, троє правопорушниць, зокрема, очільниця “тервиборчкому”, і раніше займались організацією фейкових волевиявлень в інтересах окупантів. Задокументували причетність цих осіб до організації псевдореферендуму 2022 року та виборів “депутатів” муніципальних утворень 2023 року.

За встановленими фактами триває досудове розслідування, яке проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у колабораціонізмі підозрюють чотирьох мешканців Луганщини.