У Сіверськодонецьку проблеми з опаленням, мобільного зв’язку немає, – Власенко

У Сіверськодонецьку проблеми з опаленням, мобільного зв’язку немає, – Власенко

В окупованому Сіверськодонецьку більшість будинків без опалення. У місті немає мобільного зв’язку, а відновлення – показове.

Про це в ефірі “Еспресо” повідомив керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

“Тема №1 – опалення. Тут успіхи не такі, як заявлялося. Місто порито траншеями, досі там відбуваються роботи на центральних тепломережах. Більшість будинків все ще без опалення. І це питання не вирішується так, як вони обіцяли”, – розповів він.

Також Власенко повідомив, що у місті досі відсутній мобільний зв’язок: “хоча люди кажуть, що активно продаються стартові пакети, встановлюються станції, але я думаю, що в даному випадку питання безпекове”.

Щодо загального відновлення пошкоджених внаслідок обстрілів будинків, керівник РДА зазначив, що у цьому питанні є дві реальності.

“Одна, яку формують у людей через телебачення та соцмережі, в якій начебто відбувається масштабне відновлення. Але насправді відбувається відновлення не дуже пошкоджених будинків або зовсім не пошкоджених, де буквально декілька вікон немає. Будинки з масштабними пошкодженнями залишаються у тому ж стані. У плани на майбутнє вони включають три-чотири будинки на рік. Тобто в основному це окозамилювання”, – поділився Власенко.

Також він додав, що на відео з міста, які публікують у мережі, можна побачити пусті вулиці, людей там майже немає.

Нагадаємо, про те, що окупанти попри заяви не відремонтували більшу частину тепломереж у Сіверськодонецьку, також нещодавно повідомляла Луганська ОВА.