У FT розкрили подробиці мирного плану Трампа щодо України

У FT розкрили подробиці мирного плану Трампа щодо України

Колишній президент США Дональд Трамп (він же кандидат на посаду очільника Сполучених Штатів) та його кандидат на пост віцепрезидента Джей Ді Венс окреслили план щодо завершення війни в Україні.

Про це пише Financial Times.

План Трампа переглядає мінські угоди 2014 та 2015 років, які не змогли зупинити бойові дії на сході України.

Проте один із радників Дональда Трампа вважає, що в цих угодах було окреслено план збереження територіальної цілісності України із закріпленням автономних зон. Проте їх умови так і не було реалізовано або приведено у виконання.

Однак цього разу, згідно з його слів, буде передбачено механізми примусу до виконання угоди. Зокрема будуть зазначені наслідки за її порушення.

Крім того, за дотриманням угоди мають стежити європейські війська.

Варто додати, що союзники Трампа стверджують, що Україна програє війну.

А от на думку  колишнього лідера Сполучених Штатів, чинний очільник держави Джо Байден, мав би поговорити з російським диктатором Володимиром путіним, як інші президенти говорили з радянськими лідерами під час холодної війни.

Водночас на його думку членство України в НАТО не є варіантом у короткостроковій перспективі.

Так Фред Флейц, який працював у першій адміністрації Трампа,  впевнений, що членство в НАТО можна виключити на кілька років. Мета - змусити росію піти на перемовини.

"Ми заморожуємо конфлікт, Україна не поступається жодними територіями, вони не відмовляються від своїх територіальних претензій, і ми ведемо переговори, розуміючи, що остаточної угоди, імовірно, не буде доти, доки Путін не піде зі сцени", - вважає Флейц.

До того ж один із провідних республіканських експертів із національної безпеки в Палаті представників Майк Волтц запропонував Трампу використати загрозу обвалення російської економіки завдяки зниженню цін на нафту і газ.

Це є ще одним варіантом, аби підштовхнути путіна до переговорів.

Але Саудівська Аравія, яка є важливим союзник омТрампа в його перший термін, не зрадіє такому кроку.

Наближені до Трампа стверджують, що він зможе чинити серйозний економічний тиск на російського диктатора.

Зокрема вони наводять за приклад Авраамські угоди, які були підписані в його перший президентський термін між Ізраїлем і ОАЕ, Бахрейном, Марокко і Суданом.