Від платників м. Сєвєродонецька надійшо 5 950 300 грн. земельного податку

Як повідомив начальник ДПІ у м. Сєвєродонецьку Сергій Погорєлий, з початку року землекористувачами сплачено 5 950 300 грн. земельного податку та орендної плати за землю. „Плата за землю та орендна плата за земельні ділянки - досить вагомі надходження у місцевих бюджетах” – зазначив Сєргій Погорєлий.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 287 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Облік фізичних осіб - платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня.

Податкове зобов'язання щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.