Літня школа для обдарованих дітей

З метою створення системи розвитку обдарованої особистості рішенням сесії міської ради шостого скликання було затверджено план заходів щодо створення та роботи міжшкільного табору «Літньої школи для обдарованих дітей з природничо-математичного напрямку у м. Сєвєродонецьку» та виділено кошти для її проведення.

Літня школа працювала на базі СЗШ № 8 з 2 червня по 8 червня. До участі було залучено 50 школярів із 10 класів із 13 навчальних закладів міста. Учні працювали у 5 групах за напрямками: математика, біологія, екологія, географія, хімія та фізика. Найдосвідченіші учителі ЗНЗ проводили заняття з учнями за фахом. Під час занять учні займатися рішенням олімпіадних задач підвищеної складності, проведенням дослідів, обговорювали завдання, сперечалися щодо їхніх розв’язань.

З метою згуртування колективу, побудови ефективної командної взаємодії, розвитку відповідальності, інтересу та вміння будувати відносини один з одним із кожною групою працювали практичні психологи із навчальних закладів міста. Ці заняття були дуже цікавими та корисними для учнів.

Зустріч з керівництвом Східноукраїнського університету ім. В.Даля та науково-практичний семінар «Сучасні освітні технології: щлях до успіху» були дуже пізнавальними для майбутніх випускників. Основна мета допомогти визначитися з майбутнім вибором вищого навчального закладу. Тут діти дізнались про те, як вступити до університету, які можливості надає навчання в даному закладі. Учні із зацікавленням обговорювала почуте після закінчення зустрічі. Крім того, щоденно викладачі ВНЗ проводили заняття з обдарованими учнями усіх фахових груп. Найбільше таких занять провели для учнів з групи хіміків.

Екскурсії на підприємства НОПС ПАТ «Азоту», СЕС, Держкомзем та КП землевпорядкування поповнили знання учнів з хімії, біології та географії. З зацікавленістю побували учні у музеї та акваріумах ПАТ «Азот». А заняття з працівниками ЦТКЕУМ та ЦЕНТУМ розширили кругозір учнів з топографії та екології.

Щоденно на сайті відділу освіти та КУ СМЦ вівся щоденник Літньої школи, де виставлялися світлини та інформація про роботу кожної з груп.

А ось підсумкова гра «Що? Де? Коли?» в останній день у ЦДЮТ стала піком розумової насолоди, адже учні тут не лише показали свої знання, а й гарно відпочили.

Після гри учнів привітали заступник начальника відділу освіти О.М. Бублей та куратор Літньої школи методист СМЦ Л. А.Князєва. Вони вручили дипломи та солодощі усім випускникам Літньої школи. Отримали грамоти за сумлінну творчу роботу також куратори-тьютори, роль яких виконували молоді спеціалісти закладів освіти.

Переконуємося вкотре, що Літня школа 2015р. не пройшла для учнів безслідно, бо як мінімум кожен із них знайшов собі тут нових друзів, і як максимум - розширив світогляд юнацтва, гармонійно поєднавши наукову, пізнавальну виховну роботу з активним дозвіллям та оздоровленням.

Галерея зображень

Літня школа для обдарованих дітей
Літня школа для обдарованих дітей
Літня школа для обдарованих дітей
Літня школа для обдарованих дітей
Літня школа для обдарованих дітей
Князєва Л.А., куратор Літньої школи, методист СМЦ