Нарахований та сплачений ЄСВ у формі № 1ДФ не відображається

ДПІ у м. Сєвєродонецьку інформує, що відповідно до пп. 165.1.6 п. 165. 1 ст. 165 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума ЄСВ, що вноситься за рахунок його роботодавця в розмірах, визначених законом.
ЄСВ нараховується роботодавцем на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну й додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т. ч. у натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами (п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).
Зважаючи на це, а також на необхідність у майбутньому вдосконалення обліку суми збору на державне пенсійне страхування, що вноситься за рахунок працедавця в розмірах, визначених законом, та обліковується в індивідуальній картці застрахованої особи (найманого працівника), зазначена інформація до набрання чинності законом про запровадження перерахування частини страхових внесків до Накопичувального фонду у формі № 1ДФ не відображається.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку