Виконком прийняв непродумане рішення, яке через декілька днів необхідно переглядати.

Виконком прийняв непродумане рішення, яке через декілька днів необхідно переглядати.

30 вересня виконком Сєвєродонецької міської ради прийняв рішення про початок опалювального сезону 2019-2020 років.
Рішенням передбачається розпочати опалювальний сезон 2019-2020 років, починаючи з 15 жовтня 2019 року, але з урахуванням середньодобового температурного режиму. Саме з середньодобовою температурою пов’язує початок опалювального сезону законодавство.

Цікава формуліровка: «але ...».
І ось це "але" настало.
10 жовтня на сайті міськради з'являється повідомлення:
«Дата включення опалення в Сєвєродонецьку буде змінена
Виконуючий обов’язки міського голови Вячеслав Ткачук провів у четвер (10.10.19 р.) кілька нарад та зустрічей, присвячених даті включення в місті опалення. Згідно прогнозу погоди, з 16 по 18 жовтня в Сєвєродонецьку очікується температура повітря до 20 градусів. Тому у фахівців виникли сумніви щодо доцільності включення опалення 15 жовтня, як це передбачено рішенням виконкому. З цього приводу зранку відбулася нарада з заступниками міського голови та керівниками теплогенеруючих підприємств. Учасники наради висловились за скликання позачергового засідання виконкому».

«У фахівців виникли сумніви ...»
А 30 вересня у «фахівців» такі сумніви не виникали?

Зазвичай, видаючи відповідні розпорядження про початок опалювального сезону, місцева влада (її «фахівці») намагається встановити (точніше: вгадати») точну дату початку опалювального сезону, при цьому вважається, що в разі зниження середньодобової температури повітря менше 8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль, опалювальний сезон має всі шанси початися достроково або пізніше встановленої дати.

Згідно Постанові Кабінету міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 830 «Про затвердження Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії»:
«Опалювальний період починається у разі, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить 8°С та нижче, а закінчується у разі, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8°С».

А що робити, коли після «кількох нарад та зустрічей» виконуючого обов’язки міського голови Вячеслава Ткачука виконком прийняв рішення почати опалювальний сезон, з 21 жовтня, а фактично середньодобова температура протягом трьох діб буде нижчою раніше 21 жовтня або вищою після 21 жовтня?
Знову "кілька нарад", засідань виконкому?
Це ж скільки людей задіяно в нарадах, зустрічах та засіданнях виконкому?

                            Я пропоную простий вихід.
В рішенні виконкому вказати пункт приблизно такого змісту:
"Доручити керівникам теплопостачальних підприємств (або комусь іншому) відслідковувати температупний режим і у випадку настання передбаченого Постановою Кабінету міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 830 температурного режиму підключити теплопостачання, сповістивши про це виконком. В разі підвищення температури вище вказаної, - відключити теплопостачання".
При необхідності – затвердити цю дату рішенням виконкому.

І не потрібно зайвих зустрічей, нарад, засідань виконкому.
І будуть зекономлені кошти громадян.
І не будуть вони мерзнути або «перегріватись».

"Пенсіонер Козлов"