Співачка з Сєвєродонецька Ірина Котова випустила нову пісню

Співачка з Сєвєродонецька Ірина Котова випустила нову пісню

Сєвєродончанка Ірина Котова вже майже два роки живе у Києві. Дівчина пише свої пісні, викладає гру на фортепіано, виступає у різних закладах. Нещодавно вона оприлюднила свою нову роботу “Цілуй мене”.

“Сєвєродонецьк онлайн” дізнався, чим надихалася співачка при створенні пісні, з якими проблемами зіштовхнулася та як загалом йдуть справи у музичній сфері.

– Розкажіть як народилася ця пісня. Попередня “Але” була дещо сумною, а ця позитивна. Чим Ви надихалися при її створенні?

– Надихалася коханням (посміхається - ред.) Попередня пісня “Але” була про те, що я ще не зустріла своє кохання, а ця про любов, яку я вже маю.

Я її написала за пару годин, бо мала натхнення. Можна сказати - спонтанно.

Ця пісня про те, що ми постійно відкладаємо життя на потім: потім кудись разом сходимо, потім відпочинемо. Втрачаємо марно час, а він дуже швидко летить. Це не тільки поцілунків стосується (про які йде мова у пісні), а загалом всього. Я вкладала у пісню сенс, що не треба відкладати життя на потім. Там є фраза “Цілуй мене, поки світло є”. Поки ми живемо й відносно все добре, треба цим насолоджуватися. Тим більш, що у нас у країні війна й ніхто не знає, що з ним буде завтра. Звучить песимістично, але так і є.

– Де записували нову пісню? Наскільки мені відомо, студії звукозапису зараз коштують доволі дорого.

– Попередню пісню “Але” записували у студії. Я пройшла кастинг, їм сподобалася моя робота і її записали безкоштовно. А взагалі я дивилася їхній прайс, то там дуже дорого. Є маленькі студії, там дещо дешевше. Проте загалом записуватися на студії – не дешеве задоволення.

Пісню “Цілуй мене” ми з моїм хлопцем записали вдома. Він гітарист та звукорежисер, тож це було не складно. У нас є мікрофон, мідіклавіатура, інструменти – все те, щоб записати в домашніх умовах.

Ірина на концерті

– Ви згадували, що при випуску пісні з’явилися проблеми. У чому саме це полягає?

– Нікнейм Котова, як виявилося, не унікальний, є ще автори і на Apple music, і на Spotify з таким самим. Через це моя пісня підв’язалася під іншого виконавця. А в нього збірка пісень, які мені не дуже до вподоби. Тому я не хочу, щоб мене асоціювали з тим виконавцем. Ми подали заявку, щоб мене відв’язали від того виконавця. Наразі все добре й пісня є на платформах під моїм ім’ям.

– Окрім написання своїх пісень, Ви казали про роботу у театрі. Також у Вас є свій бенд. Розкажіть про це.

– Театр – це окремо. Я там граю на роялі. Там в основному ставлять мюзикли.

Дует або бенд – це все одні й ті самі музиканти, просто іноді нас кличуть на виступи то втрьох, то удвох, деколи я виступаю сама. Це все кавери для закладів.

Також я продовжую викладати гру на фортепіано. До того ж зараз мене стали більше кликати у заклади, бо, по-перше, весна – починається такий сезон. По-друге, чим довше я живу у Києві, тим більше людей дізнаються про мене та запрошують виступати. В основному граємо кавери, але свої пісні я теж виконую.

Ірина у театрі

– Нещодавно Ви відкрили свій кабінет для уроків. Це ж було вашою мрією?

– Мрія ще не повністю здійснилася, бо я хочу, щоб у мене були викладачі, різні інструменти. Але це все поступово: спочатку треба організувати собі простір. Я шукала кабінет ще рік тому – нічого не знайшла, відклала цю ідею. Потім через пів року знову почала шукати, знайшла кабінет на Хрещатику, облаштувала його під себе й тепер у мене там, можна сказати, своя студія.

Учнів зараз стало дуже багато, бо я почала запускати рекламу, плюс локація в центрі – всім зручно туди їхати. Загалом не знаю, як це працює, але зараз дуже багато запитів на уроки. Я вже думаю про те, щоб брати собі в пару викладача, але ще не знаю, поки це тільки думки.

Нещодавно, наприклад, прийшов учень, який займався у мене ще у Сєвєродонецьку на початку моєї викладацької діяльності. Він навіть виступав на концертах. Потім я пішла в театр й припинила викладати. І ось тепер тут він мене знайшов, ходить, займається. Така ситуація вперше сталася зі мною з часів, відколи я в Києві живу. Це дуже класно, коли з кимось можна згадати рідне місто.

У цілому і з учнями, і з виступами тенденція позитивна.

– Чи не думали Ви брати участь у шоу чи телевізійних проєктах?

– Раніше я подавалася на кастинг “Голосу країни”, але мені навіть нічого не відповіли.
Зараз я не планую подаватися на будь-які проєкти або шоу, бо хочу зосередитися на написанні своїх пісень, щоб почати організовувати свої концерти.

У неділю ми відіграли благодійний концерт, збирали кошти на ЗСУ. Там я співала свої пісні. Їх поки що чотири (сміється - ред.) Це був вечір камерної музики, артисти виконували свої авторські пісні. Він тривав 4 години. Нам вдалося зібрати 30 тисяч гривень. Також там розігрувались лоти. Гроші відправили на потреби військових.

– Чи плануєте знімати кліпи на свої пісні?

– Щодо відеоробіт до пісень, то я поки на цьому не концентруюся, мені здається, що на даному етапі в цьому немає сенсу. Монтую тільки короткі відеоряди для соцмереж. До того ж зняти кліп теж коштовний процес.

– Вдається заробляти музикою? Бо є такий стереотип, що музиканти живуть мистецтвом, а доходів з цього майже не отримують.

– У закладах, де я виступаю, мені платять гроші: десь більше, десь менше. Мюзикли в театрі теж оплачуються.

Це – вибір кожного: або виступати безкоштовно й нічого не їсти, або цінувати свій час, творчість та загалом себе й заробляти гроші.

На благодійних заходах, звісно, ми виступаємо безкоштовно.

Виступ на благодійному концерті

Нову пісню Ірини можна послухати за посиланнями:

Apple music: https://music.apple.com/ua/album/%D1%86%D1%96%D0%BB%D1%83%D0%B9-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5/1739174897?i=1739174903&l=uk

Spotify: https://open.spotify.com/album/6OxIKadEs4WS8kVLmtOwK1?si=rwJjzqwPRVWuWr4OsqPuwg&nd=1&dlsi=f005df76b0ef451f

Читайте також минулорічний текст: “Сєвєродонецька співачка Ірина Котова випустила нову пісню та розповіла про мрії”.