Поліція відкрила провадження на мешканців Луганщини, які співпрацюють з окупантами

Поліція відкрила провадження на мешканців Луганщини, які співпрацюють з окупантами

Поліцейські Луганщини викрили десять осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Відомо, що вони співпрацюють з російськими окупаційними військами. За даними фактами відкриои кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Також поліцейські зареєстрували інформацію про пошкодження та руйнування цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів окупаційними військами рф. Так, у Попасній, Лисичанську та Кремінній пошкоджені квартири, будинки та господарчі споруди місцевих мешканців, а у Рубіжному знищили автомобіль.

До того ж надійшло повідомлення про пошкодження, а після окупації і захоплення офісних й виробничих приміщень підприємств у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Вороновому. Також захопили документацію та майно підприємства.

У Щастинському районі невідомі озброєні особи захопили офісні й складські будівлі, документацію і майно підприємства, а також незаконно заволоділи легковим автомобілем, яким користувалось підприємство.

За даними фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

У Новоайдарі військові рф заволоділи легковим автомобілем чоловіка. У Сєвєродонецьку невідомі викрали легковий автомобіль з гаража.

Крім того, слідчі розслідують кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, за фактом умисного пошкодження приміщення аптек у двох населених пунктах області.

Нагадаємо, поліція Луганщини перевіряє голову одного з підприємств окупаційної адміністрації.