СБУ викрила на колаборації колишніх чиновників з Луганщини

СБУ викрила на колаборації колишніх чиновників з Луганщини

СБУ задокументувала діяльність чотирьох колишніх представників органів місцевого самоврядування Луганської області, які пішли на співпрацю з ворогом і нині обіймають керівні посади в окупаційних «адміністраціях». На підставі зібраних матеріалів правопорушникам повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Серед них – колишня голова Бахмутівської сільради Щастинського району.
Встановлено, що 53-річна мешканка цього населеного пункту добровільно погодилася на запропоновану окупантами посаду з підвищенням. Нині вона працює «начальником відділу з питань забезпечення життєдіяльності адміністрації Новоайдарського району лнр» та бере участь в антиукраїнських медійних акціях росЗМІ.

Фігурантами кримінальних проваджень стали колишній співробітник Гончарівської сільради та староста села Лизине, що на Сватівщині, а також ексочільник Євсузького старостинського округу Старобільського району.

Задокументовано, що у 2022 році ці особи добровільно обійняли посади в окупаційних владних структурах і нині очолюють створені загарбниками «відділи забезпечення життєдіяльності» окупованих населених пунктів Гончарівка, Лизине та Євсуг.

Зловмисники співпрацюють з окупантами, виконують організаційно-розпорядчі функції та сприяють загарбникам в утвердженні режиму окупації території Луганської області.

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі, конфіскація майна та позбавлення права обіймати посади в органах державної влади терміном до 15 років.

Досудове розслідування за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, окупанта з «лнр» засудили до 10 років тюрми.