Михайло Івонін про розподіл бюджетних коштів та свою петицію: "Це великі гроші. А вони сьогодні розбазарюються"

Михайло Івонін про розподіл бюджетних коштів та свою петицію: "Це великі гроші. А вони сьогодні розбазарюються"

Відомий сєвєродонецький бізнесмен та інноватор Михайло Івонін розповів «Сєвєродонецьк онлайн» про петицію щодо розподілення бюджетних коштів.

Вчора на своїй сторінці у Фейсбуці він опублікував пост, де повідомив, що створював відповідну петицію. 

Івонін

«Написав тижні три тому петицію на сайті Президента України. Цьому передувало багато речей. Постійні публікації - то фонтан ремонтують у війну, то ще щось. У різних містах. В окупованих містах теж. У Сєвєродонецька мільярдний бюджет, у Маріуполя – кількамільярдний. Я так розумію, він йде на все, що можна. А втрати по містах шалені. Вся інфраструктура потрощена, треба все створювати заново, будувати. Це великі гроші. А вони сьогодні розбазарюються. Всі звикли, що гроші треба освоїти до кінця року, а то згорять. Але у країні ж не та ситуація. Вони можуть перейти на речі, пов’язані з обороною, відкластися на потім», - повідомив Івонін «Сєвєродонецьк онлайн». 

Він запропонував на час окупації міст 20% бюджету видавати грошима, для сплати заробітної плати керівництву та робітникам, а 80% переводити в облігації державного займу. Зараз ці кошти можна було направити на оборону , а після Перемоги та повернення в міста були б кошти для відновлення міст. Але на сайті відповіли, що це не в компетенції Президента. Це повинна бути законодавча ініціатива. Тому петицію не зареєстрували.

Підприємець розповів, що з депутатами від Луганщини не зв’язувався. Поки не планує.

«Вже 5 років пройшло. Вони себе якось яскраво не проявили. Окрім скандалів одне з одним нічого видно не було. Тому не хочу їх про це просити», - каже Івонін.

Учорашній пост народився після публікацій та розмов про святкування 90-річчя міста.

«Погоджуюся з думкою одного з коментаторів – нащо книгу видавати бюджетним коштом. Якщо вона корисна – то треба або за свої видавати, або за донейти, а потім продавати. Якщо вона затребувана. От навіть є там про «Івонін парк». Але моя пам'ять про нього – вона трохи інакша. Якщо були б інші часи, то бізнесмени Сєвєродонецька навіть самі могли зібратися та допомогти з коштами на публікацію», - зазначив Івонін.

«Тут питання навіть не в книзі. Це й покупка техніки на комунальні підприємства, і будівництво лікарні десь під Києвом…Сєвєродонецької. Багато факторів. Обурює не одна книга. Вона меншою мірою…Тут можна було й створити монобанку, продавати книгу гривень по 500. І зібрати ці кошти назад. Все загалом призводить до обурення діями місцевої влади в Україні», - підкреслив підприємець.

Наразі він очікує пропозицій від людей.

«Я хотів би порадитися з громадськістю, як це можна зробити. Важливий результат», - каже він.

Читайте також: Михайло Івонін: "Чи сумую я за тим життям – так, сумую. Чи я сподіваюся це життя відтворити – так, сподіваюся"