На Луганщині поліція відкрила провадження за фактами вчинення окупантами сексуального насильства

На Луганщині поліція відкрила провадження за фактами вчинення окупантами сексуального насильства

З часу повномасштабного вторгнення рф в Україну слідчі Національної поліції розпочали 70 кримінальних проваджень за фактами вчинення військовими рф сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, відносно щонайменше 79 постраждалих (жінки, чоловіки, діти).

Про це повідомляє Національна поліція України.

Факти зафіксували на території: Херсонської області – 40; Київської – 19; Донецької – 6; Харківської – 6; Запорізької – 5; Луганської – 2; Чернігівської – 1.

Поліцейських максимально залучили до відпрацювання деокупованих територій. З метою виявлення та фіксації статевих злочинів на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької, Миколаївська та Херсонської областей створили 8 спеціалізованих поліцейських мобільних груп.

Найстаршій постраждалій від сексуального насильства, вчиненого військовими рф – 82 роки. 13 кримінальних проваджень розпочали за фактами вчинення військовими рф сексуального насильства відносно дітей. У 8 кримінальних провадженнях постраждалих дітей встановили, наймолодшій з них 4 роки.

Нагадаємо, поліція з 24 лютого 2022 зафіксувала близько 72 000 військових злочинів рф.