В «лнр» вилучають водійські посвідчення у чоловіків, а міста залишаються без централізованого водопостачання

В «лнр» вилучають водійські посвідчення у чоловіків, а міста залишаються без централізованого водопостачання

Співробітники «гибдд» на окупованій Луганщині почали вилучати водійські посвідчення в чоловіків, які не мають у військовому квитку позначки про перебування на військовому обліку.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Загарбники на окупованих територіях знаходять нові способи примусової мобілізації. Відучора співробітники «гибдд» почали вилучати водійські посвідчення в чоловіків, які не мають у військовому квитку позначки про перебування на військовому обліку. Постраждали й ті, хто просто не мав при собі відповідних документів. Повернення посвідчення відбувається виключно після явки до військкомату», – поінформували в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що в окупованих містах посилюються проблеми з водопостачанням.

«За дев’ять років місцеві мешканці звикли, що в «лнр» воду подають погодинно. Тепер вимушені страждати від того, що за цей час окупаційна влада фактично не проводила капітальні ремонти об’єктів критичної інфраструктури. Черговий наслідок – припинення централізованого водопостачання у низці міст», – зазначили в ЛОВА.

Зокрема, йдеться про Первомайськ, Кадіївку, Ірміно, Алмазну, Брянку, Голубівку, а також прилеглі селища.

«Десяткам тисяч сімей пообіцяли, що швидкоруч зроблять поточний ремонт аварійних ділянок водогону, але населенню в липневу спеку від цього не легше. Вирішувати проблему комплексно там не збираються», – вважають у ЛОВА.

Нагадаємо, що окупаційне «міністерство внутрішніх справ» затвердило порядок позбавлення водійського посвідчення, якщо чоловік не з’явиться до військкомату, обмеження набули чинності з 11 липня.