Два луганські університети готуватимуть резерв освітян для роботи на деокупованих територіях

Два луганські університети готуватимуть резерв освітян для роботи на деокупованих територіях

Переміщені Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля увійшли до переліку закладів вищої освіти з підготовки резерву освітян для роботи на деокупованих територіях.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

“Релоковані навчальні заклади визначено пріоритетними для забезпечення підготовки резерву освітян для роботи на деокупованих територіях (ДОТ)”, - поінформували в міністерстві. 

Також пріоритетними для підготовки резерву освітян для роботи на ДОТ є заклади вищої освіти областей, що межують із тимчасово окупованими територіями або території яких були частково окуповані чи прийняли велику кількість переміщених закладів освіти.

Підготовку фахівців здійснюватимуть в межах коштів державного та регіонального замовлення.

Раніше в Мінінтеграції зазначали, що система охорони здоров’я та освіти на окупованих териоріях рацює за застарілими радянськими стандартами, які нав’язала окупаційна влада.

Водночас на підконтрольній українському Уряду території в обох сферах за цей час відбулися відчутні реформи. І цей фактор потрібно буде враховувати при підготовці до роботи на новому місці.

«Потрібна професійна гнучка команда. Яка зможе швидко адаптувати всі процеси до загальнодержавного рівня. Всі наші кроки потрібно ретельно продумати. Маємо починати з малого й вирішувати все поступово», – наголошувала віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Нагадаємо, в Україні розпочали прийом анкет до Резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях.