Директора одного з кінних заводів Луганщини судитимуть за колабораціонізм

Директора одного з кінних заводів Луганщини судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, якому інкримінують провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що влітку 2022 року, після окупації Новодеркула Старобільського району Луганської області, представники незаконних збройних формувань самопроголошеної «лнр», підконтрольні державі-агресору, незаконно захопили матеріальні ресурси Державного підприємства «Деркульський кінний завод № 63», а сам завод перереєстрували у «Государственное унитарное предприятие луганской народной республики «Деркульский конный завод № 63».

При цьому 34-річний житель Старобільського району Луганщини, колишній керівник підприємства, передав окупаційним органам влади матеріальні ресурси українського підприємства для вирішення потреб незаконних збройних формувань «лнр» та військових формувань російської федерації, які діяли на шкоду інтересам України.

Чоловік донині очолює захоплений кінний завод.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою проводило Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає  максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за співпрацю з ворогом «керівнику» окупаційної адміністрації «лнр» загрожує до 10 років тюрми.