Правоохоронці, працівники СІЗО, рятувальники та директор лісгоспу: ДБР склало новий список зрадників з Луганщини

Правоохоронці, працівники СІЗО, рятувальники, директор лісгоспу: ДБР склало новий список зрадників з Луганщини

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо 31 зрадника з тимчасово окупованих територій України, ще 10 - повідомило про підозру.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зокрема, працівники бюро завершили розслідування відносно сімох правоохоронців з Луганщини, які присягнули на вірність ворогу. Вони добровільно обійняли посади у незаконних «правоохоронних органах» Старобільського, Троїцького та Марківського районів.

Крім того, ДБР заочно повідомило про підозру у державній зраді шістьом працівникам держустанови «Старобільський слідчий ізолятор». Всі вони залишились на тимчасово окупованій території Луганської області та почали працювати за російськими законами у захопленому Старобільському СІЗО.

Також працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді головному лісничому «Біловодського лісомисливського господарства» на Луганщині. У квітні 2022 року він обійняв посаду директора окупаційного лісництва, пропонував повернутися і «працювати» на ворога колегам, які виїхали, брав участь у пропагандистських заходах рф.

У числі зрадників, яким ДБР повідомило про підозру, двоє колишніх начальників пожежно-рятувальних частин з Рубіжного та Новопсковська Луганської області. Вони після окупації перейшли на бік ворога, заспокоювали місцеве населення та створювали ілюзію законності дій окупантів.

Нагадаємо, у травні працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) заочно повідомили про підозру трьом правоохоронцям з Луганської області, які зрадили Україну.