Громада Луганщини - у ТОП-3 за кількістю грошей, витрачених на купівлю дронів

Громада Луганщини - у ТОП-3 за кількістю грошей, витрачених на купівлю дронів

Лисичанськ входить у трійку громад, які витратили найбільше бюджетних коштів на закупівлю квадрокоптерів та їх частин у першій половині 2023 року.

Про це повідомила співзасновниця громадської організації Razom for Ukraine і засновниця благодійного фонду Dignitas Любов Шипович.

Вона посилається на інформацію голови правління Центру дослідження фіскальної політики Віктора Мазярчука, згідно якій за 5 місяців 2023 року на закупівлю дронів та їх складників 129 українських громад витратили майже 250 млн гривень.

“Це дуже і дуже мало, цієї суми не вистачить навіть, щоб закрити потребу однієї бригади на 5 місяців, але це те, що збільшити можемо ми з вами. Якщо вашого міста немає в переліку, звертайтесь до ваших місцевих депутатів і запитайте їх чому”, - наголосила Шипович.

Вона поінформувала, що за кількістю коштів, витрачених на закупку дронів, лідирує Дніпро (68 млн). Далі йде Луцьк (14 млн). А Лисичанська громада - на третьому місці. З її бюджету витрачено 13 млн гривень.

Також до першої п'ятірки увійшли Івано-Франківськ (9 млн) та Опішнянська територіальна громада, що на Полтавщині (9 млн).

Нагадаємо, Сєвєродонецька громада передала захисникам Луганщини квадрокоптери.