Череватий назвав причини зменшення активності окупантів на сході

Череватий назвав причини зменшення активності окупантів на Лимано-Куп’янському напрямку

На Лимано-Куп’янському напрямку стало трохи спокійніше, бо окупанти зазнали напередодні великих втрат й здійснюють ротацію.

Про це в ефірі “Freedom” повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Доба була спокійніша, ніж попередня, тільки два штурми ворог зробив південніше Діброви в Луганській області. Але, як завжди, цей напрямок – лідер з артилерійських обстрілів. 682 обстріли здійснив з усіх видів: від мінометів до реактивних систем залпового вогню ворог. Шість авіанальотів”, – сказав він.

На запитання журналістки, в чому причина зменшення активності росіян на цьому напрямку, Череватий відповів:

“Я думаю, що ворог перегрупується, робить перегрупування, ротацію своїх підрозділів через те, що весь попередній тиждень був у найважчих боях, де він, намагаючись наступати на наші позиції, зазнав дуже великих втрат як в особовому складі, так і в техніці. Відповідно, цілі підрозділи виходили з ладу й були нездатні виконувати бойове завдання насамперед, адже наступальний бій найважчий”.

Також, за його словами, попередньої доби на вказаній ділянці фронту під час відбиття атак українські військові ліквідували 24 окупантів, 70 поранили, ще одного взяли у полон.

Крім того, сили оборони підбили та знищили танк, дві БМД, три міномети, протитанкову артилерійську установку “Рапіра”, автоматичний гранатомет АГС-17, чотири дрони-камікадзе “Ланцет” та польовий склад з боєприпасами росіян.

Нагадаємо, окупанти 25 липня зробили безуспішну спробу просунутися поблизу Діброви.