Мінсоцполітики готує пропозиції щодо дистанційної ідентифікації пенсіонерів-ВПО

Мінсоцполітики готує пропозиції щодо дистанційної ідентифікації пенсіонерів-ВПО, - ЗМІ

Міністерство соціальної політики України розробило проєкт документа, яким планує внести зміни до постанови Кабміну щодо верифікації та фізичної ідентифікації пенсіонерів з окупованих територій.

Про це міністерство повідомило у відповідь на запит «Новин Донбасу».

Зокрема, міністерство пропонує продовжити терміни верифікації на пів року, а також прирівняти до фізичної ідентифікації авторизацію в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою Дія.Підпис. Підпис має бути створений за допомогою мобільного додатку Єдиного державного порталу електронних послуг «Дія».

Ще один варіант від міністерства - розробити механізм, щоб працівники Пенсійного фонду або Ощадбанку змогли встановити особу пенсіонера-переселенця в режимі відеоконференції з пред'явленням документів.

Щодо переселенців, які переїхали за кордон, то їхнє тимчасове місце проживання має підтвердити консульська установа у порядку, визначеному Пенсійним фондом, узгодженим з Мінсоцполітики та МЗС.

«Проєкт акту найближчим часом буде спрямований на узгодження зацікавлених органів», - наголосили в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Ощадбанк планував поновити з 1 вересня проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №637 від 05.11.2014. Однак за дорученням Уряду тимчасово припинив процес.