Верещук: "Ми не прогнозуємо великої міграції наступної зими"

Верещук: "Ми не прогнозуємо великої міграції наступної зими"

Підготовка до зими й безпека українців – ключові завдання від Президента на Конгресі місцевих та регіональних влад. Тому Уряд передбачив додаткові місця для переселенців у відносно спокійних регіонах.

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук розповіла в ефірі «Суспільного ТБ», повідомляє Мінреінтеграції. 

Вона уточнила, що під час заходу в Івано-Франківську Президент Володимир Зеленський назвав ці питання пріоритетними. Особливо на тлі постійного ракетного терору з боку росії проти української  енергетичної інфраструктури.

За її словами, Україна вже вдруге готується до зими в умовах повномасштабної війни. Тому на Конгресі йшлося про допомогу органам місцевої влади для успішного проходження опалювального сезону, а також про можливі варіанти збільшення кількості об’єктів, які можуть використовуватися як укриття цивільного захисту.

«Ми не прогнозуємо великої міграції наступної зими. Але ми готуємось до того, що ворог може обстрілювати наші об’єкти енергетичної інфраструктури та цивільні об’єкти. На такий випадок Урядом передбачені додаткові місця для переселенців у відносно спокійних регіонах, які можуть їх приймати. До прикладу, понад 20 тисяч таких місць вже готові на Закарпатті, Івано-Франківщині, Львівщині, Тернопільщині. Також Президент поставив чітке завдання: підготувати укриття. Уряд готовий допомогти усім необхідним, щоб укриття запрацювали», – резюмувала Віцепрем’єрка.

Нагадаємо, луганські ВПО вразливих категорій отримали допомогу на Івано-Франківщині.