Окупанти завозять на Луганщину вихідців з Кавказа, бурятів та якутів, - Власенко

Окупанти завозять на Луганщину вихідців з Кавказа, бурятів та якутів, - Власенко

На окуповану Луганщину завозять росіян для збільшення населення напередодні псевдовиборів.

Про це в ефірі «Апострофу» повідомив голова Сєвєродонецької РВА Роман Власенко.

За його словами, напередодні псевдовиборів на окупованих територіях все наближається до радянщини: люди повинні бути членами однієї партії - провладної.

«Крім того, приїжджає дуже багато росіян. Їх тут розселяють, заселяють для того, щоб підвищити рівень російського населення, російських громадян на тимчасово окупованих територіях. Але разом з тим це, наприклад, негативно впливає не криміногенну ситуацію. В основному заїжджають вихідці або з Кавказа, або якути, буряти, які постійно в алкогольних запоях, грабують, ґвалтують, вбивають, тому тут ситуація доволі складна», - повідомив Власенко.

Він розповів, що від 100 до 200 мобілізованих з рф щотижня прибуває на Луганщину. На півночі регіону вони проходять навчання в військових таборах - поблизу Новопскова та Марківки. Готують їх до 10 днів.

У захоплених містах, які поблизу лінії фронту, регулярно стаються вибухи в місцях скупчення військових рф та на складах з бк. Мова про Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Кремінну. Він додав, що попадання доволі точні, тому ще є інформація з окупованих територій.

Власенко також повідомив, на півночі області українські військові стабілізували ситуацію, хоча тиск з боку росіян не зменшується.

«Наразі активності дуже високі…Найбільш гаряче, мабуть, у Білогорівці…Тиск дуже значний від росії»», - каже він.

Найгарячіше зараз в районах Білогорівки, Новоселівського та у Серебрянському лісництві.

Нагадаємо, на підприємствах та в установах окупанти примушують вступати до провладної партії.