Уряд встановив нові строки ідентифікації ВПО. Пройти її можна буде віддалено

Уряд встановив нові строки ідентифікації ВПО. Пройти її можна буде віддалено

Уряд продовжив строки для ідентифікації отримувачів пенсій і соцвиплат в Ощадбанку. Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Період для фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних і соціальних виплат продовжено до 31 грудня 2023 року. Це стосується внутрішньо переміщених осіб, яких взяли на облік до 24 лютого 2022 року.

До кінця поточного року навіть за відсутності ідентифікації держава не припинить зазначені виплати, а Ощадбанк не блокуватиме рахунки.

Також урядова постанова розширює можливості для фізичної ідентифікації, необхідної для продовження отримання соціальних виплат.

Зокрема, можна буде проводити ідентифікацію особи з використанням відеоконференцзвʼязку, під час сеансу якого потрібно буде предʼявити документи, що посвідчують особу.

До фізичної ідентифікації також прирівняли:

  • авторизацію в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису Дія Підпис (Дія ID);
  • посвідчення закордонною дипломатичною установою України факту, що особа, яка проживає за кордоном, є живою.

Нагадаємо, Ощадбанк заявив про те, що відновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів-переселенців. Однак пізніше її призупинили.