В Україні очільнику "днр" Пушиліну загрожує 10 років тюрми: його справу передали до суду

В Україні очільнику "днр" Пушиліну загрожує 10 років тюрми: його справа передана до суду

Донецька обласна прокуратура відправила до суду обвинувальний акт щодо очільника незаконно створеної на території України самопроголошеної "днр" Дениса Пушиліна.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Пушиліна судитимуть за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність.

Зокрема, кримінальне провадження проти нього стосується подій вересня 2022 року, коли Пушилін скликав та провів позачергове засідання "ради "днр", яка ухвалила "закон "про референдум "днр" з питання входження до складу рф". 

Крім того, 30 вересня 2022 року Пушилін підписав із президентом росії "договір про входження "днр" та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта".

У прокуратурі наголошують, що згідно з Кримінальним кодексом України, за вищевказані дії йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом 10-15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у 2019 році прокуратура Луганської області повідомляла, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо очільника формування "лнр" Леоніда Пасічника за підозрою у поваленні конституційного ладу, захопленні державної влади, посяганні на територіальну цілісність і управлінні терористичною організацією.

Прокуратура заочно повідомила Пасічнику про підозру.