У центрі зайнятості розповіли, скільки луганських ВПО отримали ваучери на навчання

У центрі зайнятості розповіли, скільки луганських ВПО отримали ваучери на навчання

Станом на 9 серпня 163 переселенці з Луганської області отримали ваучери на безкоштовне навчання.

Про це повідомили в Луганському обласному центрі зайнятості.

Зокрема, для перепідготовки за робітничою професією ВПО отримали 2 ваучери – «Водій автотранспортних засобів категорії С» та «Кухар».

Для підвищення кваліфікації та спеціалізації – 32 ваучери. З них 7 ваучерів «Водій автотранспортних засобів категорії Д», 4 ваучери «Водій автотранспортних засобів «категорій С, Е» та 21 ваучер за напрямом «Медсестринство».

Для підготовки на наступному рівні освіти – 10 ваучерів за спеціальностями «Автомобільний транспорт» (2 ваучери), «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (2 ваучери), «Інформаційні системи та технології» (1 ваучер), «Менеджмент» (1 ваучер); «Комп'ютерні науки» (1 ваучер), «Медсестринство» (2 ваучери), «Залізничний транспорт» (1 ваучер).

Для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю – 119 ваучера за спеціальностями: «Автомобільний транспорт», «Агрономія», «Будівництво та цивільна інженерія», «Психологія», «Гірництво», «Дизайн», «Інформаційні системи та технології», «Комп'ютерні науки», «Комп`ютерна інженерія», «Маркетинг», «Соціальне забезпечення», «Професійна освіта (за спеціалізаціями)», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Підприємництво та торгівля», «Залізничний транспорт», «Середня освіта (за предметними спеціальностями)».

Якщо переселенці бажають підвищити конкурентоспроможність на ринку праці, то вони можуть звернутися до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройти за посиланням: для мешканців Луганщини http://surl.li/invaz, для роботодавців та підприємців Луганщини http://surl.li/ioarc

Нагадаємо, раніше обласна служба зайнятості надавала роз’яснення, яку компенсацію може отримати роботодавець за працевлаштування ВПО.