Обласна влада провела навчання щодо першочергових дій після деокупації двох громад Луганщини

Обласна влада провела навчання щодо першочергових дій після деокупації двох громад Луганщини

Луганська обласна військова адміністрація провела командно-штабні навчання щодо першочергових дій зі стабілізації ситуації на території двох громад після деокупації.

Про це йдеться в телеграм-каналі відомства.

Про які саме громади йде мова – не повідомляється, однак в ОВА зазначили, що до них увійшли два міста й десятки сіл, де мешкають десятки тисяч людей.

До першочергових дій віднесли не тільки розмінування та стабілізаційні заходи, а й розробку безпечного логістичного ланцюга, відновлення діяльності органів влади та розгортання гуманітарних штабів, забезпечення людей їжею та водою, надання медичної допомоги, організацію евакуації із населених пунктів, які стануть прифронтовими, коли зміститься лінія бойового зіткнення.

“Практику розмінування значних за площею територій має ГУ ДСНС у Луганській області, піротехніки якої ще з листопада працюють на Херсонщині. Тож, є сподівання, що відповідні роботи в нашому регіони відбуватимуться більш якісно і швидко, зважаючи на здобутий досвід”, – повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

Також повідомили, що місцеві військові адміністрації із моменту їх утворення накопичують необхідну для їх територій кількість матеріального резерву.

До навчань долучилися представники територіальних підрозділів ДСНС, Національної поліції, СБУ, прокуратури, громад та закладів медицини.

Кожен з представників цих структур надав визначений алгоритм дій. Окрему увагу приділили питанням створення блок-постів, місць дислокації та охорони об’єктів критичної інфраструктури, аби уникнути дублювання функціонала та визначити точки координації на місцях.

Нагадаємо, раніше Артем Лисогор повідомляв, що представники влади повинні прийти на деокуповані території готовими діяти з першого дня.