На сході та півдні України щодня гинуть сотні військових рф: їхні тіла не транспортують до росії

На сході і півдні України щодня гинуть сотні військових рф: їхні тіла не транспортують до росії

На сході та півдні України внаслідок активних бойових дій гине багато російських військових, сотні загиблих щодня.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, що командування російських окупаційних військ намагається приховати реальні втрати особового складу та здійснює поховання на тимчасово окупованих територіях, не транспортуючи тіла загиблих до росії.

За інформацією Маляр, поблизу Мелітополя у Запорізькій області на відкритій місцевості майже безперервно здійснюється кремація тіл російських військовослужбовців, які доставляють на вантажних автомобілях.

"Місцеві мешканці відчувають характерний їдкий дим вже тривалий час", - стверджує Маляр.

Вона також розповіла, що моргу Чаплинської районної лікарні в Херсонській області окупанти доставляють загиблих із Херсонського напрямку, яких захоронюють на двох локаціях, одна з них має площу до 100 га. 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати армії рф в Україні з 24 лютого 2022 року по 10 серпня 2023 склали орієнтовно 252 тис. 200 осіб.

За оцінкою Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), втрати росії за рік війни з Україною перевищили втрати СРСР та росії у всіх війнах після Другої світової разом узятих. Темп втрат також значно перевищує втрати у минулих війнах — Чечні та Афганістані.