Окупанти вкотре перенесли дату повернення світла лисичанам

Окупанти вкотре перенесли дату повернення світла лисичанам

Окупанти на Луганщині перевірятимуть встановлене без ліцензії рф супутникове обладнання, а повернути світло в Лисичанську вони обіцяють не раніше наступної весни.

Про це йдеться у зведенні ЛОВА.

Окупаційна адміністрація «лнр» наказала скласти перелік будівель та домівок, де встановлене неліцензоване рф супутникове обладнання. Тобто те, що люди купавали за власний кошт упродовж багатьох років.

«Спеціально сформовані групи також оглядатимуть напрям прийому сигналу усіма супутниковими засобами, які, нібито, мають бути спрямовані виключно в бік рф», - зауважили в обласній адміністрації.

Також повідомляється, що у Новодружеську та Привіллі люди скаржаться на відсутність електропостачання. Світло там зникло навесні минулого року.

Спочатку окупанти обіцяли відновити електропостачання після результатів «референдуму» минулого року, потім - після «перших виборів», які відбудуться менше, ніж за місяць. Але так і не почали відновлювальні роботи.

Аналогічна ситуація і в багатьох районах Лисичанська.

«Хоча в районі колишнього заводу ГТВ мешканцям кажуть, що навесні наступного року електропостачання розпочнуть відновлювати», - поінформували в ЛОВА.

Нагадаємо, очільник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко розповів, що гуманітарна ситуація на територіях Луганщини, окупованих у 2022 році, несприятлива. Зокрема, у Кремінній та Рубіжному проблеми з електроенергією та водою.