Двох очільників окупаційних «органів влади» на Луганщині судитимуть за колабораціонізм

Двох очільників окупаційних «органів влади» на Луганщині судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Старобільської та Лисичанської окружних прокуратур направили до суду обвинувальні акти стосовно двох колаборантів, які обійняли керівні посади в органах так званої «лнр». Їм інкримінують колабораційну діяльність.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що мешканець Старобільщини, експосадовець міської ради, у квітні 2022 року почав «керувати» селом Верхня Покровка на посаді «начальника відділу забезпечення життєдіяльності» окупаційної адміністрації.

У кінці січня 2023 року жителя Малорязанцевого Сєвєродонецького району, колишній працівника Лисичанського содового заводу, призначили «начальником відділу життєзабезпечення смт Малорязанцеве, с. Лисичанський та с. Тополівка адміністрації міста Лисичанська лнр».

Обвинувачені організовують роботу незаконних структур та сприяють легалізації російської влади.

Наразі колаборанти переховуються на території псевдореспубліки та оголошені в розшук.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід ‒ співробітники Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за співпрацю з окупантами судитимуть ексрятівника та колишнього правоохоронця з Луганщини.