Байден заявив, що росія вже не зможе досягти заявлених цілей свого вторгнення

Байден заявив, що росія вже не зможе досягти заявлених цілей свого вторгнення

Американський президент Джо Байден вважає, що росія вже не зможе досягти заявлених цілей свого повномасштабного вторгнення в Україну.

Так він висловився під час пресконференції з лідерами Японії та Південної Кореї в Кемп-Девіді у п’ятницю, пише “Європейська правда”.

Президент США підкреслив серйозність розв’язаної росією війни проти України, зауваживши, що вона призвела до кризи "вільного й відкритого міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права".

"Думка про те, що решта світу сяде й скаже: "Ну, це лише європейська проблема", – не відповідає дійсності. Такого вторгнення не було з часів Другої світової війни", – сказав Байден.

Він подякував Японії, яка зараз головує в "Групі семи", за лідерство в питаннях підтримки України, зокрема в плані фінансової та гуманітарної допомоги.

"Дозвольте мені висловитись так. росія вже програла. Вона не може досягти своєї початкової мети, яку вона заявила. Це неможливо", – зазначив американський президент.

Також Байден запевнив, що його посадовці дуже тісно співпрацюють із представниками президента України щодо впровадження "формули миру", дотримуючись принципу "нічого про Україну без України".

Нагадаємо, Байден вимагатиме від Конгресу додаткові $25 млрд, включаючи допомогу Україні.