США не підтримують українські удари всередині росії

США не підтримують українські удари всередині росії

Сполучені Штати не заохочують і не дозволяють напади всередині росії, але визнають, що Україна сама вирішує, як захищатися.

Як повідомляє Reuters, про це заявив речник Державного департаменту США після того, як російська влада заявила, що вони збили безпілотники, які намагалися атакувати Москву вранці в середу 23 серпня.

"Україна сама вирішує, як вона захищатиметься від російського вторгнення, яке почалося в лютому минулого року", - сказав речник Держдепу, додавши, що росія може припинити війну в будь-який момент, вийшовши з України.

Удари безпілотників у глибині росії почастішали після того, як на початку травня над Кремлем було знищено два безпілотних літальних апарати. Удари безпілотників по російській столиці останніми місяцями стають все більш поширеними, дрони долітають до столиці рф щоночі.

Нагадаємо, вранці 23 серпня дрони знову атакували Москву, один з них врізався у хмарочос, постраждалих немає. У ніч на 22 серпня в Підмосков’ї збили два ударних безпілотники. На місці падіння БПЛА пошкоджені вікна у багатоповерхівці та припарковані автомобілі.

Крім того, розвідка Великої Британії, а також видання "УП" і NV з посиланням на джерела в українській розвідці повідомили, що Україна знайшла спосіб успішно атакувати російські аеродроми з території рф. Проведено щонайменше три такі операції під час яких знешкоджено до п'яти літаків, у тому числі Ту-22, який брав участь у ракетних атаках на Україну.

Офіційно українські спецслужби і розвідники не взяли на себе відповідальність за ці атаки.