“Окопи, бліндажі та згорілі дерева”. Очільниця Держтуризму оцінила стан Кремінських лісів

“Окопи, бліндажі та згорілі дерева”. Очільниця Держтуризму оцінила стан Кремінських лісів

Кремінські ліси, які мали стати "якірною туристичною локацією" Луганщини, тепер "схожі на пекло".

Про це голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів розповіла в інтерв’ю УНІАН.

Зокрема, вона повідомила про те, які туристичні місця України найбільше постраждали від війни.

Наприклад, у Святогірську, за оцінкою посадовиці, "просто стерті з лиця землі" 33 готелі. Також сильно постраждали ліси Кремінної.

“Кремінна і Кремінські ліси, з якими ми працювали до повномасштабного вторгнення. Там мав бути створений національний парк, який мав стати якірною туристичною локацією цього регіону. Наразі Кремінські ліси схожі на пекло — це численні окопи, бліндажі та згорілі дерева”, - наголосила Мар’яна Олеськів.

Вона зауважила, що сьогодні точну кількість зруйнованих туристичних та рекреаційних об’єктів, зруйнованих внаслідок агресії рф, визначити досить важко. Насамперед тому, що немає достовірних даних про те, що відбувається на окупованих територіях.

Також керівниця відомства додала, що у 2021 році Державне агентство розвитку туризму визначило у кожній області, в середньому, по 5 "туристичних магнітів", а загалом по Україні - 141.

За її словами, на сьогодні приблизно 20 відсотків цих локацій так чи інакше постраждали від війни. Переважно це - Луганська і Донецька область.

Нагадаємо, окупанти “чинять екоцид” на Луганщині, знищуючи Серебрянський заказник. Це понад 100 га лісу.