День незалежності на фронті: ЗСУ відбивають наступи і штурми рф на Луганщині і на Куп'янському напрямку

День незалежності на фронті: ЗСУ відбивають наступи і штурми рф на Луганщині і на Куп'янському напрямку

Міноборони повідомляє, що ЗСУ відбивають наступи і штурми армії рф на Куп'янському і Лиманському напрямках, зокрема на Луганщині.

Про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона повідомила, що на Куп‘янському напрямку ворог не полишає спроб наступати.

"Продовжує здійснювати численні обстріли, намагаючись вразити інфраструктуру. Тривають бої. Наші бійці героїчно зупиняють противника і ламають усі його плани", - стверджує Маляр.

За її словами, "на Лиманському напрямку не менш гаряче".

"Там ворог безуспішно штурмує з метою витіснення наших військ в районах Серебрянського лісництва, Кремінної, Білогорівки Луганської області. Крім того, зараз на цьому напрямку ворог планує перегруповуватись та замінити війська", - додала Маляр.

На Бахмутському напрямку теж тривають активні бої, армія рф постійно атакує, використовуючи бронетехніку та авіацію. 

"Його мета - за будь-яку ціну зупинити наш наступ. Разом з тим ми поступово просуваємось навіть в умовах відчайдушного опору противника", - зазначила вона.

Нагадаємо, The New York Times з посиланням на американських та інших західних офіційних осіб написав, що стратеги США  вважають, що війська України надто розосереджені при контрнаступі і мають сконцентруватися на головному напрямі — на півдні країни.

Як пише видання, під час відеоконференції 10 серпня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, його британський колега Тоні Радакін та командувач силами США в Європі Крістофер Каволі закликали головкома ЗСУ Валерія Залужного зосередитись на одному головному напрямку. За словами двох офіційних осіб, які були присутні під час розмови, Залужний погодився.

Американці радять Україні зосередитись на просуванні до Мелітополя та пробивати російські мінні поля та інші захисні споруди, навіть якщо при цьому українці втратять більше солдатів та техніки.

Президент Володимир Зеленський у відповідь на оприлюднену критику зазначив, що на сході знаходиться угрупування рф у 200 тисяч, і якщо ЗСУ послаблять там свої сили, то є загроза захоплення Слов'янська, Краматорська, "далі вони підуть на Павлоград, Дніпро..."