Байден оголосив про санкції проти винних у депортації українських дітей в рф

Байден оголосив про санкції проти винних у депортації українських дітей в рф

Президент США Джо Байден оголосив про нові санкції проти тих російських сил, які причетні у депортації українських дітей в рф.

Про це йдеться у заяві Байдена з нагоди Дня незалежності України.

 "Сьогодні ми оголошуємо нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях, а також вимагати повернення українських дітей до їхніх родин", - наголосив він.

Байден зазначив, що США працюють з усіма державами, щоб притягнути російські сили до відповідальності за військові злочини та інші звірства, які вони вчинили в Україні.

"У тому числі й примусове вивезення тисяч українських дітей до росії. Цих дітей викрали у батьків і тримали окремо від сімей. Це безсовісно", - йдеться у заяві.

"Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День незалежності в мирі та безпеці, знаючи, як їх незвичайна мужність надихала світ. Нехай День незалежності України буде нагадуванням про те, що сили темряви та панування ніколи не загасять полум’я свободи, яке живе в серцях вільних людей усюди", - підсумував Байден.

Нагадаємо, 23 серпня на саміті БРІКС після виступу російського диктатора Володимира Путіна президент ПАР Сиріл Рамафоса звернувся до нього і закликав відновити "зернову угоду" і повернути українських дітей, яких забрала росія.