Українська армія частково подолала другу лінію російської оборони, — німецький військовий експерт

Українські військові частково подолали другу лінію російської оборони, — німецький військовий експерт

Українські військові частково подолали другу лінію російської оборони, якщо вони пройдуть другу і третю лінії, у війні настане перелом.

Про це BILD заявив ексголова оперативного штабу міноборони ФРН, експерт Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланґе.

Ланге зазначив, що вперше за 13 тижнів наступу ЗСУ вдалося досягти значних успіхів на півдні країни.

"Українці нарешті змогли подолати найбільші мінні поля і першу лінію оборони росії, а також принаймні частково і другу лінію. Якщо армія України пройде другу та третю лінії оборони, то у цій війні дуже швидко може настати перелом. Тоді росія програє на півдні", - сказав Ланґе.

На думку Ланге, успіх контрнаступу слід оцінювати не за кількістю звільнених населених пунктів, а щодо досягнення стратегічних цілей.

"Для України не так важливо безпосередньо захопити Токмак чи Мелітополь, чи пробитися до Азовського моря. Якщо Україна зможе зруйнувати залізничну лінію та дороги і одночасно чинити тиск на Кримський міст або взагалі знищити його, то постачання боєприпасів та палива з росії припиняться", — вважає він.

Ланге каже, що тактика, яка передбачає порушення російських логістичних ланцюжків, хороша тим, що вона позбавить великі українські міста вуличних боїв і тотальної руйнації.

"Всі, хто говорить про “патову ситуацію” та “позиційну війну” чи невдалий контрнаступ України, помиляються. Україна повільно, але вірно повертає перебіг війни на свою користь", — упевнений Ланґе.

Нагадаємо, 30 серпня стало відомо, що українським бійцям 82-ї окремої повітряно-десантної бригади вдалося прорвати "лінію Суровікіна", названу на честь нині скинутого та зниклого російського генерала Сергія Суровікіна. Українці проривалися з боями до двох кілометрів углиб території на Запоріжжі, контрольованої росією. 

Таким чином, ЗСУ прорвали першу лінію оборони рф на півдні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба порадив критикам наступу ЗСУ "замовкнути" і  "приїхати в Україну і спробувати самостійно звільнити один квадратний сантиметр".