Вивозив зерно на продаж у рф. СБУ повідомила про підозру аграрію з Луганщини

Вивозив зерно на продаж у рф. СБУ повідомила про підозру аграрію з Луганщини

СБУ викрила колабораційну діяльність колишнього «регіонала» - керівника агрофірми, який організував господарську діяльність підприємства у співпраці з окупаційною адміністрацією на Луганщині. Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Служба безпеки встановила, що у березні 2022 року, після окупації Старобільського району, директор агрофірми «Калмичанка» перереєстрував підприємство у «державних органах лнр» та продовжив його роботу при новій «владі».

Він уклав низку угод з «державними» структурами «лнр», підприємствами та установами, підпорядкованими псевдоміністерствам «лнр» та іншим органам окупаційної влади, на постачання пального, зберігання агропродукції тощо. Отримав субсидію від «адміністрації Старобільського району лнр» та карантинний сертифікат від «управління федеральної служби з ветеринарного та фітосанітарного нагляду по лнр».

Частину агропродукції урожаю 2022-2023 років керівник агрофірми реалізував на окупованій території, а решту – вивіз автомобільним транспортом на продаж до країни-агресора.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у т.ч. з окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Досудове розслідування проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше підозру отримав виконавчий директор підрозділу ПрАТ «Сільськогосподарська виробнича фірма «Агротон», який почав співпрацювати з окупаційною владою рф.