Прем'єр-міністерка Данії відвідала місця воєнних злочинів росіян в Україні (ФОТО)

Прем'єр-міністерка Данії відвідала місця воєнних злочинів росіян в Україні (ФОТО)

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен сьогодні, 6 вересня, здійснює офіційний візит в Україну. Вона побувала у Бучі в Київській області і виступила у Верховній Раді.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, у Бучі Фредеріксен була разом із генпрокурором Андрієм Костіним і вшанувала пам'ять жертв воєнних злочинів, скоєних військовими рф.

Костін показав прем'єр-міністерці Фредеріксен місця російських воєнних злочинів у Бучі.



Він подякував за підтримку Данією боротьби України за суверенітет і територіальну цілісність.

Також Фредеріксен виступила у Раді, повідомляє нардеп Ярослав Железняк.



Нагадаємо, Данія входить до топ-10 країн за обсягом допомоги Україні у співвідношенні до ВВП.  Також Данія надасть Україні винищувачі F-16 і візьме участь у навчанні пілотів.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який також перебуває у Києві, написав у Twitter: "Гарна зустріч із прем’єр-міністеркою Данії Фредеріксен по дорозі в Україну. Я подякував їй за лідерство Данії у підтримці України. Відносини між США та Данією є як ніколи важливими, оскільки ми працюємо разом, щоб підтримати Україну та зміцнити трансатлантичну безпеку".

Нагадаємо, Блінкен під час візиту до Києва заявив, що США забезпечать спорядження України, щоб перемогти росію та відновити свою економіку.