Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей увійшов у ТОП-200 шкіл України за результатами НМТ

Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей увійшов у ТОП-200 шкіл України за результатами НМТ

Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей єдиний з навчальних закладів Луганської області увійшов у ТОП-200 шкіл України за результатами національного мультипредметного тесту (НМТ) 2023 року.

Про це йдеться у рейтингу, складеному Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua».

Для укладання рейтингу загальноосвітніх закладів використали результати НМТ, отримані випускниками шкіл у 2023 році.

Сєвєродонецький ліцей посів 191 сходинку.

“Специфікою цьогорічного рейтингу є те, що учасники проходили тестування в умовах воєнного стану. Відтак, замість традиційного зовнішнього незалежного оцінювання, випускники проходили національний мультипредметний тест (українська мова, математика, предмет на вибір)”, – йдеться у повідомленні.

Також підкреслено, що значний вплив на цьогорічний рейтинг має пороговий бал «склав/не склав», який у 2023 році був встановлений заздалегідь і став для деяких предметів значно нижчим, ніж у попередні роки. Так, з української мови не подолали поріг «склав/не склав» лише 0,09% учасників (у 2021 році – 7,45 %), що вплинуло на рейтингові таблиці, оскільки в рейтингу враховуються учасники, які не подолали пороговий бал з предмета.

Окрім того, учні низки шкіл через військові дії залишили свої регіони й продовжували навчання онлайн в інших областях України або за кордоном.

Ці чинники істотно вплинули на місце конкретного закладу в рейтингу закладів регіону і на місце конкретної області в рейтингу областей.

Школи України в таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих учасниками тестування з усіх предметів НМТ та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Нагадаємо, ліцеям Луганщини передали 70 одиниць комп’ютерної техніки.

Читайте також: Директорка Ліцею «КОЛЕГІУМ» Людмила Свергунова: «Дітей цьогоріч ми набрали навіть більше».