Нацполіція відкоригувала дані про кількість загиблих від удару рф по Костянтинівці: 16, а не 17

Поліція відкоригувала дані про кількість загиблих від удару рф по Костянтинівці

Поліція Донеччини уточнила дані щодо кількості загиблих від удару рф по Костянтинівці. Як виявилося, загинули 16 людей, а не 17, як поліцейські повідомляла раніше.

Речниця поліції Донеччини Олександра Гаврилко в ефірі телемарафону сказала, що "за офіційною інформацією, станом на зараз є 16 тіл загиблих людей і 33 поранених".

Також вона розповіла, що рятувальникам і поліцейським було дуже психологічно важко здійснювати пошукову операцію, адже тіла людей були розірвані і обгорілі.

"Спочатку була інформація про 17 загиблих. Коли ми провели ретельний візуальний огляд решток тіл, ми встановили, що вони належать 16 особам. Зараз вже майже всі ідентифіковані, знайдені родичі, відібрані ДНК загиблих та їхніх родичів. Станом на вечір чотири тіла не були ідентифіковані. Станом на ранок залишається одна людина – тіло чоловіка – родичі якої не з’явились", - заявила Гаврилко.

Вона зазначила, що поки не відомо, якою зброєю завдали удару росіяни, триває перевірка, але є кілька версій.

"Артилерію ми поки виключаємо, хоча спочатку надавали інформацію, що це був артилерійський обстріл", - сказала Гаврилко.

Нагадаємо, армія рф вдень, 6 вересня, завдала удару по місту Костянтинівка на Донеччині. Вибухи пролунали на ринку, де завжди багато людей.