Противник повернувся до атак Новоєгорівки, - Євлаш

Противник повернувся до атак Новоєгорівки, - Євлаш

Росіяни намагаються точково знайти ділянку на Лимано-Куп’янскому напрямку, де бачать перспективу для розвитку подальших бойових дій.

Про це в ефірі “Радіо Свобода” розповів начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ  Ілля Євлаш.

Зокрема, противник повернувся до атак Новоєгорівки. Активно на цьому напрямку противник використовує артилерію: за минулу добу окупанти 557 разів обстріляли позиції українських військових.

За словами речника, ситуація знаходиться на контролі ЗСУ, українські військові вживають всі необхідні заходи, щоб унеможливити прорив противника.

“Працює ефективно наша контрбатарейна боротьба, FPV-дрони. Ще, наприклад, наші підрозділи радіоелектронної боротьби за минулу добу зірвали майже півтисячі завдань противника”,- розповів Євлаш.

Він пояснив, що основна ціль загарбників - повністю захопити Луганську та Донецьку області. Саме для цього вони продовжують інтенсифікувати цей напрямок та перекидати сюди свої значні резерви.

“Разом із їхньою сучасною технікою ми фіксуємо старі зразки озброєння, яким 60-70 років. Так само як і з людьми: вони залучають військовослужбовців для штурмів, які раніше не проходили службу у відповідних підрозділах. Такі штурмові групи міксуються із різних категорій людей: із контрактників, мобілізованих, інколи - зеків”, - зауважив керівник пресслужби.

Євлаш також розповів про одну з поширених тактик на Лимано-Купянському напрямку, коли росіяни використовують малі штурмові групи до 10 осіб. Вони мають закріплятися за підтримки артилерії.

“Але такі малі штурмові групи, отримавши по зубах, не показали свою ефективність, тому противник вдався до інтенсивних артобстрілів”, - резюмував Євлаш.

Нагадаємо, раніше Євлаш повідомляв, що армія рф, не досягши успіху на Новоєгорівському напрямку, розпочали штурмувати в районі Новоселівського.